15.6 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPirelli a dublat producţia de anvelope

Pirelli a dublat producţia de anvelope

Ambasadorul Italiei în România, Daniele Mancini, a participat ieri, alături de oficialii Pirelli, la ceremonia dedicată producţiei anvelopei cu numărul 1.000.000.

Pirelli Tyres România a organizat ieri, la Slatina, o ceremonie dedicată producerii anvelopei cu numărul 1.000.000, invitat de seamă fiind ambasadorul Italiei în România, Daniele Mancini, care a subliniat contribuţia investitorilor italieni la creşterea economiei româneşti, anunţuri importante făcând în schimb oficialii Pirelli – preşedintele Grupului Pirelli – Marco Tronchetti Provera, directorul general al Sectorului Anvelope – Corporaţia Pirelli – Francesco Gori, directorul executiv al Pirelli România – Enrico Malerba -, care au declarat că producţia de anvelope a fabricii inaugurate la sfârşitul anului trecut la Slatina va creşte de la două milioane de unităţi, cât se preconizează producţia la sfârşitul acestui an, la patru milioane, producţia pentru 2008. Va creşte şi numărul de angajaţi, dar se va investi şi într-un program „Inter campus“, realizat în colaborare cu FC Internaţionale şi Asociaţia Comunitatea Nouă Onlus, care vizează construirea unui stadion pentru tinerii slătineni. Firma a intermediat şi legătura între Spitalul Judeţean şi Spitalul Niguarda din Milano, care se va concretiza
într-un parteneriat, dar proiectele de implicare în viaţa comunităţii nu se opresc aici. S-a semnat deja un protocol de cercetare cu Universitatea din Craiova, fabrica din Slatina fiind astfel prima care va introduce un „cod genetic“ al anvelopei cu ajutorul tehnologiei de identificare cu ajutorul undelor radio, dar se colaborează şi cu grupuri şcolare din Slatina.

1.200 de angajaţi până la sfârşitul anului

Întregul complex din Slatina (unitatea de producţie a cablurilor metalice şi unitatea de producţie a anvelopelor pentru autoturisme performante) va avea, până la sfârşitul anului, 1.200 de angajaţi, au spus oficialii Pirelli, pentru salariaţi fiind prevăzute programe bianuale de pregătire profesională. Poziţia strategică a oraşului, având în vedere pieţele de desfacere, a determinat Grupul Pirelli să transforme aceste unităţi de producţie într-un centru logistic şi comercial pentru întreaga Europă Orientală, cota de export a anvelopelor Pirelli produse în România depăşind 90%. Cererea de pe pieţele Europei Centrale şi Orientale va induce o creştere anuală de peste 10%, creşterea fiind influenţată şi de realitatea economică a zonei. Faptul că Pirelli produce anvelope de înaltă clasă a obligat la investiţii pe măsură, luna trecută fiind inaugurată o hală pentru realizarea materiei prime „Model Mixing Room“, în care se folosesc tehnologii de ultimă generaţie.

Filtre antipoluante pentru autoturismele diesel

A treia fabrică a Grupului Pirelli în România se construieşte în Parcul industrial al judeţului Gorj. Aceasta va fi activă din a doua jumătate a anului viitor şi va produce la scară largă filtre antipoluare pentru echipare originală, noile cerinţe impunând sistemul Euro 5 care stabileşte o valoare limită pentru emisiile de particule egală cu 0,005 g/km. Noua fabrică va fi în măsură să producă 500.000 de filtre anual, cu 400 de angajaţi, investiţia iniţială fiind de 25 de milioane de euro. În eventualitatea preluării fabricii Daewoo de către Ford, este foarte probabil ca firma Pirelli să livreze atât anvelope, cât şi filtre antipoluante pentru maşinile produse la Craiova, preşedintele Grupului Pirelli declarând că „Ford este partenerul nostru tradiţional“.

Italienii sunt interesaţi să investească în agricultură şi servicii

Rezumând beneficiile prezenţei Pirelli în Slatina, ambasadorul Daniele Mancini a declarat că în ultima perioadă şi alţi întreprinzători italieni s-au arătat interesaţi de posibilităţile de investiţie în această zonă a ţării. Se pare că nu doar industria este vizată, italienii studiind şi serviciile sau agricultura, produsele biologice fiind un domeniu deosebit de atractiv.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS